intro

’t Lanterfanterken
*Sinds 1 oktober 2013 is ’t Lanterfanterken door Tatyana en Marc Sergeant-Ni overgenomen.
*Na “De Hoeve “ en “De Immetuin “ te Ertvelde en een paar jaar in loondienst was er opnieuw de drang om als zelfstandige uitbater aan de slag te gaan.
*’t Lanterfanterken in de Kasteeldreef te Lovendegem was de unieke gelegenheid om dat opnieuw te realiseren.
“Betaalbare Gastronomie op Bistro-niveau.”
*Een verzorgde combinatie van Bistro / Tea-room / Restaurant.
’t Lanterfanterken is een klein gezellig en sfeervolle afspanning, met maximum 30 zitplaatsen, een een zonnig terras achteraan, waar U kan genieten van de groene pracht van de omliggende hovingen.
Diverse heerlijke streekbieren van de brouwerij Van Steenberge uit Ertvelde staan op de kaart en worden op een professionele manier geserveerd.
Vers gebakken pannenkoeken, overheerlijke ijsjes, of een fijne selectie van gebak uit de “Vitrine” bieden voor ieder een zoete mogelijkheid tussen 14.30 en 17.00.
In het restaurant bieden wij U een dagverse keuken met lokale producten in een hedendaagse presentatie, klassieke bereidingen door de “KEUKENMEESTER” bereidt.
De titel van Keukenmeester heeft Marc al sinds 1987 na de overwinning van de wedstrijd, Beste kok van Vlaanderen, ingericht door de “Vlaamse Broederschap van Keukenmeesters”. Hij was van 1998 tot 2004 tevens voorzitter van die vereniging.

Als u van fietsen houdt, kan U hier ook starten voor een tocht van ongeveer 40 km langs het Meetjeslandse fietspad: “TT De Lieve verteld “
Lieveroute
Deze thematocht brengt de fietser langsheen het oudste kanaal van Vlaanderen.lanterfanterken Al van bij het prille ontstaan van de stad Gent op de monding van de Leie in de Schelde werd gezocht naar een snellere uitweg naar de zee. De Lieve is het eerste gegraven kanaal van Vlaanderen dat de fiere stad Gent een snelle vaarverbinding met de toenmalige Zwinmonding tot in Damme moest bezorgen. In Lovendegem, Waarschoot en Zomergem stroomt dit ‘Liefken’ als een pittoresk kanaaltje waar vissers en reigers heersen. Achter dit romantische landschap schuilt middeleeuwse economische geschiedenis, waarbij de tweestrijd tussen Gent en Brugge centraal staat. De Lieve vertelt je haar verhaal in een prachtig decor.